Om oss

Juristresursen är en politiskt obunden ideell förening som syftar till att skapa praktiska komplement till den teoretiska juristutbildningen. Juristutbildningen erbjuder oss goda teoretiska kunskaper, men det finns stora skillnader mellan att studera juridik och att arbeta med juridik. Vi vill minska glappet mellan studier och arbetsliv för föreningens medlemmar och göra dem bättre rustade inför sin kommande karriär. Föreningens verksamhet startade under 2013 av studenter vid Uppsala universitet.

Vår vision är att skapa praktiska komplement till den teoretiska juristutbildningen. Detta innebär att vi fokuserar vår verksamhet kring att skapa:

  • Möjligheter för juriststudenter att sätta sina akademiska kunskaper på prov och utveckla dessa kunskaper i samarbete med arbetslivet.
  • En naturlig länk mellan arbetslivet och föreningens medlemmar för att minska avståndet mellan studier och arbetsliv.
Vi på Juristresursen hjälper dig med smått som stort och vi gör vårt yttersta för att du ska få hjälp. Alla frågor är välkomna. Om inte vi kan hjälpa dig, försöker vi sätta dig i kontakt med någon som kan det. Det enda du behöver göra är att ta hjälp!
Fråga Juristresursen »