Om oss

Juristresursen är en politiskt obunden ideell förening som finns i Uppsala och Göteborg. Föreningen skapades med syfte att tillhandahålla kostnadsfri juridisk rådgivning till allmänheten i kombination med att skapa en möjlighet till juriststudenter att praktisera sina teoretiska kunskaper.

Juristresursen på plats

Vi kommer ta emot ert ärende på plats när ni kommer till Guldhedens bibliotek och ger en återkoppling två veckor senare. Återkopplingen kan ges via mail, telefon eller två veckor senare i form av ett personligt möte. När vi får ett ärende arbetar två rådgivare med ärendet för att formulera en återkoppling som sedan kvalitetssäkras av två andra rådgivare.

Olika språk

I Göteborg behärskar vi 7 stycken olika språk utöver svenska. Vi erbjuder de andra språken som ett komplement utöver det svenska språket för de som har svårt att uttrycka sig på svenska. Vid varje tillfälle kommer det finnas minst en rådgivare som behärskar ett annat språk. Nedan kan ni se när språken kommer erbjudas.

Missar ett språktillfälle

Ni kan maila oss eller kontakta biblioteket med önskemål om att få träffa en språkkunnig så bokar vi in ett möte.

Datum & tider

31/3-15     16.00-19.00

spanska, polska, assyriska & engelska

7/4-15       16.00-19.00

engelska

28/4-15     16.00-19.00

albanska, syrianska
arabiska & engelska

Du kan även alltid ställa din juridiska fråga på vår hemsida så får ni en återkoppling två veckor senare via mail eller på telefon.

www.juristresursen.se

info@jursitresursen.se